En stor del av året är det många som lider av sin pollenallergi. Från februari månad då hasseln börjar spira tills slutet av september då gräs och gråbo sakta blommar ut. Detta gör att personer med pollenallergier kan påverkas under väldigt lång tid och uppleva diverse besvär som snuva, rinnande och kliande ögon, eksem, astma m.m.

För många innebär det stängda dörrar och fönster för att inte släppa in pollen i sitt hem, men att vädra hemmet för att få in ny och frisk luft är en viktig del för att bibehålla en god inomhusmiljö.  Här kan EOLIS luftrenare göra stor skillnad i ditt hem. EOLIS behandlar luften i din inomhusmiljö och förser dig kontinuerligt med ny renad luft där damm, pollen, sporer, flyktiga gaser m.m. har filtrerats bort på ett effektivt sätt.

Känner du av pollen men inte har så stora besvär att du ändå kan vädra? Då rekommenderar vi att för att minimera besvär under pollensäsongen, så är det klokt att ha EOLIS luftrenare placerad centralt i rummet (när balkongdörrar, altandörrar och fönster är öppna) och gärna på en högre fläkt/motorhastighet. Detta skyndar på uppfångningen av de pollenpartiklar som finns i inomhusluften.

Bild lånad från Apoteket

Under pollensäsongen finns det alltså goda anledningar att låta din luftrenare arbeta ännu hårdare för att trygga ett sunt hem. Men se till att luftrenaren verkligen har rätt kapacitet att fånga in och filtrera partiklarna. För detta krävs dels en stark motor som klarar att göra jobbet, dels ett bra filterpaket med HEPA filter. EOLIS från NatéoSanté har detta (och mycket mer) och erbjuder därmed en säkerhet att över tid förbättra din inomhusmiljö. Dessutom indikerar EOLIS luftrenare om maskinen står i ett utrymme som är överdimensionerat, detta för att ditt hem ska få vara ett Sunt Hem utan kompromisser. Extra viktigt när du som pollenkänslig behöver en högre nivå av rening av inomhusluften för att må bra i ditt hem. Köp ur vårt sortiment av luftrenare ovan och läs gärna mer om deras egenskaper här.

Att pollen dessutom ansamlas i damm på t.ex fönsterbrädor och andra ytor i hemmet tillsammans med andra otrevligheter kan du läsa mer om här.