Vad skiljer IR bastu från en vanlig bastu?

IR Bastu används på miljökliniker runtom i världen för att rehabilitera kroniska sjukdomar av olika slag. Det är helt enkelt mer effektivt och mer skonsamt. En vanlig bastu värmer upp dig via den varma luften i bastun, som kan ligga mellan ungefär 80 och 100 grader. För en del blir det svårt att andas i så varm luft och det kan bli påfrestande för kroppen. Infra bastu ligger mellan 40–50 grader i värme och den värmer kroppen direkt i stället för att värma luften. Bara 20% av värmen försvinner till luften, resterande 80% absorberas av din kropp. Resultatet blir en djupare penetration av kroppen, vilket också ger bättre effekt och en mer behaglig upplevelse.

Man kan jämföra med solen som värmer huden och ger en behagligt varm känsla. Men när solen går i moln blir det direkt kallt, då själva luften inte är uppvärmd.

De skonsamma strålarna når långt ner under huden och värmer dig på ett behagligt sätt. Effekten blir inte bara att blodcirkulationen sätter fart, utan immunförsvaret och lymfsystemet stimuleras också. Kroppens respons blir att svettas och du svettas som regel mer effektivt i en IR-bastu än i en vanlig bastu.

Efter en session i en IR bastu kan du uppleva att du fått ny energi igen, till skillnad mot en vanlig bastu där effekten kan bli att du känner dig urlakad.

Tester har visat att infravärmarnas långvågiga infraröda strålar ligger så nära vår kropp att huden absorberar 93% av alla far infrared strålar som når huden.

En vanlig bastu behöver 30-90 minuter för att bli uppvärmd, till skillnad från en IR bastu som är färdig att använda efter 10-15 minuter.

En annan stor fördel med IR bastu är att du kan ställa den var du vill. Du behöver inget våtutrymme, utan bara ett vanligt eluttag.

Läs mer om de positiva effekterna av IR-bastu här eller beställ någon av våra modeller från Clearlight ovan.