Det är silkeslarven som producerar silkestrådarna. Silkeslarven kommer ursprungligen från Kina, därför är vårt bäddsortiment producerat i Kina. Våra täcken, kuddar och madrasskydd tillverkas uteslutande av mullbärssilke och larven lever på mullbärsträdets blad, som den också har som enda föda. Även om tråden som larven producerar kallas silke, så har vi i Sverige valt att kalla tyget som tillverkas av silkestråden, för siden.

Siden behöver inte tvättas lika ofta som bomull och syntet eftersom det är både smuts-, damm- och fuktavvisande, vilket också ger materialet dess hälsosamma egenskaper. För varken kvalster, mögel eller bakterier trivs. Silke har en stor förmåga att ta upp och transportera bort fukt, vilket gör det torrt och skönt att sova i. Eftersom det är ett naturmaterial och dessutom fritt från formaldehyd och andra kemiska tillsatser, blir det ett självklart val för allergiker och andra känsliga. Men också optimalt i bebis-sängen.

Silke reglerar temperaturen naturligt. Med ett material som är svalt på sommaren och värmande på vintern, har du allt du behöver året runt och behöver till exempel inte byta täcke när årstiderna ändras. Det passar också personer som har svårt att reglera kroppstemperaturen själv. Till exempel kroniskt sjuka eller kvinnor i övergångsåldern.

Silkestrådarna är förvånansvärt slitstarka och drar heller inte åt sig smuts. Det ger hållbara produkter som varar länge. I Kina är det inte ovanligt att täcken går i arv. Det gör det till en bra investering både för hälsan och plånboken!

Det är lätt att somna i de sköna materialen. Täcket är fjäderlätt och därför optimalt för personer med dålig blodcirkulation. Det mjuka materialet passar perfekt till personer som har hudåkommor eller är känsliga för texturer och fibrer. Siden ger en komfortabel och skön känsla. Bara att hoppa i säng och sova gott!

Kontakta oss på Sunt Hem om du vill veta mer eller handla direkt ur vårt sortiment ovan.